Bild
Nästa artikel
Det nya svarta: Porsche 911

Det nya svarta: Porsche 911

SVART

Man klär sig svart för begravning. Signalerar senaste specialaren av 911 att nuvarande generationen gjort sitt?

Nuvarande generationen 911, kallad 997, väntar på avlösning. Det vet spekulanterna och försäljningen dalar. Bäst att göra en specialversion som ökar intresset, tänker Porsche.
Här är 911 Black Edition och för ovanlighetens skull är det ingen värstingmotor i denna utgåva i begränsad upplaga.

Black Edition, som erbjuds som både Coupé och Cabriolet, nöjer sig med Carrera-motorn på 3,6 liter och 345 hk. Sexväxlad manuell låda är standard men det går även att välja till dubbelkopplingslådan PDK.
Den ställbara stötdämpningen PASM, de keramiska bromsskivorna PCCB och Sport Chrono Plus package återfinns bland tillvalen.

Vad som däremot ingår är de 19 tum stora fälgarna Turbo II, innanför dessa sitter svarta bromsok. Diskret med effektfull är den svarta toningen i vindrutans överkant och på cabrioletversionen är givetvis suffletten svart. Svart solidlack ingår likaså, men den som vill sväva ut beställer svart metallic.

Interiören är också svart som natten. Här är sportratt, stora stereon från Bose, navigation, automatiskt avbländande backspeglar standard, regnsensor, parkeringssensor och farthållare standard.   
Med dörrarna öppna blottas instegslisterna med texten Black Edition. Ytterligare märkning finns på handskfacket där ett skylt med bilens nummer återfinns. Totalt ska det byggas 1 911 exemplar.

Svenskt pris är inte klart men i Tyskland kostar Coupé 85 538 euro och Cabriolet 96 843 euro. Det är alltså precis samma pris som för respektive grundmodell. Prisvärt om du gillar svart.

Taggar: Nyheter, Hem, Porsche
Det nya svarta: Porsche 911
Det nya svarta: Porsche 911
Det nya svarta: Porsche 911
Det nya svarta: Porsche 911
Det nya svarta: Porsche 911

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.