Bild
Nästa artikel
Och så ännu en Gallardo …

Och så ännu en Gallardo …

TVÅFÄRGAD

Specialversionerna duggar tätt. Det här är Lamborghini Gallardo LP 560-4 Bicolore. USA får en ännu roligare version.

Det här är specialversionernas vecka. Se spalten till höger för specialare från Aston Martin och Porsche.

På bilmässan i Qatar står Lamborghini Gallardo LP 560-4 Bicolore och glänser som bäst just nu. Det här en specialversion för Europa och Asien. USA däremot, får enligt uppgift en speciell LP 550-2 Bicolore, alltså något svagare motor men underhållande bakhjulsdrift. Eller med andra ord som Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni. Rörigt? Här är alla versioner av Gallardo:
Gallardo LP 560-4
Gallardo LP 560-4 Spyder
Gallardo LP 570-4 Superleggera
Gallardo LP 570-4 Spyder Performante
Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni
Gallardo LP570-4 Blancpain Edition
Gallardo LP 560-4 Bicolore

När den saken är utredd kan vi gå in på vad som är speciellt med nya Bicolore. Det är, som namnet antyder, en tvåtonlackering som gäller. Taket är svart (Nero Noctis) medan resten av karossen erbjuds i fem olika färger (Giallo Midas, Arancio Borealis, Grigio Telesto, Bianco Monocerus and Blu Caelum).
De 15-ekrade fälgarna heter Skorpius.

Interiört gäller svarta skinnet Nero Persus med sömmar i gult, orange, blått eller grått beroende på karossfärg. En speciell detalj är att metallkulissen kring växelväljaren e-gear också är lackat i Nero Noctis

V10-motorn på 5,2 liter och 560 hk är orörd och skickar som förut bilen till 100 km/h på 3,7 sekunder. Toppfart 325 k/h.

Sammanfattningen från Qatar lyder: inte mycket nytt under solen. 

Taggar: Nyheter, Hem
Och så ännu en Gallardo …
Och så ännu en Gallardo …
Och så ännu en Gallardo …

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.