Bild
Nästa artikel
Vantage blir sportigare med S

Vantage blir sportigare med S

S

Aston Martin låter V8 Vantage-familjen växa. Möt V8 Vantage S, som är ännu sportigare än Vantage N420.

Nu börjar det bli förvirrande många specialversioner från Aston Martin. V8 Vantage, även kallad ”Baby Aston”, debuterade på bilsalongen i Genève 2005.
Följande år fick den kompetenta modellen visa musklerna i flera 24-timmarstävlingar, då kördes specialmodellen N24. Bedriften firades 2007 med gatlegala N400.

2008 var det dags för en smärre uppdatering av V8 Vantage. Nu växte motorn från 4,3 till 4,7 liter, i övrigt gick man varsamt fram. Samtidigt utökads familjen med monstret V12 Vantage, det fanns tydligen plats för storebrors motor.

Tidigare i år kom uppföljaren till N400 och nu var namnet N420, där siffrorna representerar hästkraftsantalet. Aston Martin har även släppt en ny version för tävlingsbruk: Vantage GT4 (se artikel till höger).

Det här är alltså inte nog. Med V8 Vantage S blir det ännu lite sportigare även på allmän väg!
Den 4,7 liter stora V8-motorn ger 430 hk och 490 Nm. Intressantare än den lilla effektökningen är den nya växellådan Sportshift II. Den robotiserade manuella lådan har nu sju steg och växlar 20 procent snabbare samt väger 24 kg mindre än den gamla lådan. Totalt är S-versionen 30 kg lättare än V8 Vantage.

Optiskt har S-versionen tagit lite designelement från V12-versionen med djupare kolfiberspoiler fram och samma lättviktsmaterial som inramning kring avgasrören bak.
Den som tittar noga noterar större frambromsar och den som kör märker att styrutväxlingen blivit kvickare. Fjädring och stöddämpning har ny sättning och spårvidden bak har ökat.

En sportknapp ingår också. Med ett tryck på denna ges kvickare gasrespons, snabbare växlingar och bättre ljud i avgassystemet.
Vantage V8 S erbjuds som både Coupé och Roadster.

Taggar: Nyheter, Hem
Vantage blir sportigare med S
Vantage blir sportigare med S

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.