Bild
Nästa artikel
Het VW Golf för 24-timmars

Het VW Golf för 24-timmars

RACE

I år fyller VW Golf GTI 35 år. Som en del i firandet har Volkswagen Motorsport tagit fram en tävlingsbil för 24h-lopp.

Det finns en mängd olika 24-timmarstävlingar. De mest kända loppet är givetvis Le Mans 24h, men när det kommer till något mer civiliserade bilar är det 24-timmars på Nürburgring som gäller. Året tävling körs 23-26 juni och Volkswagen Motorsport deltar med en riktig läckerbit.

Nya Golf 24 har en femcylindrig turbomotor på 2,5 liter, som vi antar att man lånat från Audi där den återfinns i TT RS. I denna Racegolf är effekten 440 hk och maximalt vridmoment uppgår till 540 Nm. En sekventiell sexväxlad växellåda med paddlar överför kraften till den permanenta fyrhjulsdriften.

– Med Golf24 fortsätter vi vårt framgångsrika engagemang i 24-timmars. Tävlingen är mycket populär och en av de stora klassikerna inom motorsporten. På grund av tävlingens extrema avstånd och unika racerbana är den även en stor teknisk utmaning. Med vår spektakulära Golf vill vi ge den stora publiken något alldeles extra – lagom till 35-årsjubileet av GTI, säger Kris Nissen, chef Volkswagen Motorsport.

Den dygnslånga tävlingen har körts på Nürburgring sedan 1970. Senast som VW medverkade var 2007 då man ställde upp med en framhjulsdriven och 300 hk stark Golf som kom på åttonde plats. Eftersom konkurrensen ökat sedan dess var ett nytt tekniskt koncept nödvändigt.

Och under 35-årsjubileet för Golf GTI skulle annat än seger inte heller vara passande. Inget har lämnats åt slumpen. Efter inledande tester i Portugal och Italien är bland annat tre tävlingar i Endurance Championship på Nürburgring inplanerade.

Taggar: Nyheter, Hem, Volkswagen
Het VW Golf för 24-timmars
Het VW Golf för 24-timmars

Kommentarer

#1
Tysk Bil Import
2011-02-18 12:29

Det ska bli kul och se hur det går för dom.
Dom har ju en grym bil men hoppas det är en lika bra förare också..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.