Bild
Nästa artikel
Honda CR-Z Mugen RR – igen

Honda CR-Z Mugen RR – igen

TUNING

Mugen Euro byggde sin version för Goodwood. Nu gör japanska Mugen och M-TEC en egen CR-Z. Fräckare?

Vi skrev redan i maj om den heta CR-Z som skulle visas på Goodwood Festival of Speed i juli (se länk till höger). Japanska sektionen av Honda-trimmaren Mugen kunde inte låta europakontoret få allt strålkastarljus. Därför har man gått samman med M-TEC och skapat en CR-Z RR.

Motorhuv, dörrar och bakparti har bytts ut om nya komponenter i kolfiber. Hela botten på bilen har dessutom täckts med kolfiber för optimal aerodynamik i riktigt F1-anda.

CR-Z har centrerade avgasrör, rejäla luftintag i fronten och helt ny fjädringsuppsättning. Bakom de 18 tum stora fälgarna sitter rejäla bromsar med fyrkolvsok.

Karossen är lackad i Valencia Orange Pearl som matchas invändigt av Alacantara i liknande kulör. Även inredningen har ersatts av nya komponenter i kolfiber och en ny infoskärm som kan visa motordata och ge varvtider på tävlingsbanor ingår i konceptet.   

Några fakta om motorn ges inte, men förhoppningsvis är det minst samma trim som i den kompressormatade versionen från Mugen Euro.

Honda CR-Z Mugen RR – igen
Honda CR-Z Mugen RR – igen
Honda CR-Z Mugen RR – igen

Kommentarer

#1
Lovely
2013-11-18 11:05

Det var inte me5nga det.. :) Haha. Kul att det i alla fall e4r ne5n som le4ser och ni e4r dessutom ve4ldigt duiktga pe5 att kommentera och det uppskattar jag. Det e4r alltid kul men ne5n kommentar. :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.