Bild
Nästa artikel
Jaguar XKR-S – en blådåre

Jaguar XKR-S – en blådåre

GENÈVE 2011

Ikonen E-Type (bilen alltså) fyller 50 år. Det firar Jaguar med en riktigt rå version av XKR. Namnet blir XKR-S. Hästarna 550.

Med ett S i slutet på modellnamnet blir Jaguar XKR mer supersportbil än GT-vagn. Jaguar har uppgraderat den kompressormatade V8-motorn som i XKR-S ger 550 hk/680 Nm. Det ska jämföras med originalets 510 hk/625 Nm. Man har också uppgraderat fjädringen samt försett värstingmodellen med ett betydligt skrikigare aerodynamikpaket.

Sprinten till 100 km/h är klar på 4,2 sekunder och toppfarten anges till 300 km/h. Detta kör XKR-S till den snabbaste bilen från Jaguar hittills. Jaguar menar att det också är deras mest responsgivande och förarorienterade modell.

Fullständig information om bilen släpps på bilsalongen i Genève den 1 mars. På salongen kommer Jaguar även att uppmärksamma 50-årsjubileet för E-Type.  

Jaguar XKR-S – en blådåre

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.