Bild
Nästa artikel

KOMPRESSORKRAFT

BILARNA I OPEN ROAD RACING * AUTOMOBIL 1.07

Bill Ball är stamkund hos Porschetrimmaren Devek. Hans kompressormatade 928 har drygt 270 000 km på mätaren.

För ett par år sedan bodde jag en tid i San Francisco och arbetade hos Devek, bland annat med att sköta bromsbänken och diverse andra sysslor som hör hemma hos en Porschetrimmare.

Marc och Susan Thomas, som är huvudägare i firman, är medlemmar i 200 mph-klubben då de under 1999 första gången blev klockade till 209 respektive 210 mph i vardera riktningen under Pony Express.

En av stamkunderna

hos Devek är Bill Ball och jag var med under installationen av ett kompressorkit i hans bil. Porschen är Bills "bad wheather vehichle", sexcylindriga Hondamotorcyklar är hans stora passion.

Bills 928 är vit med svart läderinredning och även om den har ungefär 100 hästkrafter mer än original är den mildare på alla sätt än Tims och Cheryls vilddjur.

Visst är det fantastiskt att man kan köra Open Road Racing med en kompressormatad bil med över 27000 svenska mil på mätaren. Bilen är inte renoverad men har fräscha slitdelar.

Motor och växellåda

har aldrig varit ur bilen och den har visat sig vara väldigt driftsäker även under pressade förhållande. Under Gamblers Run 2005 snittade vi 144,976 mph och kom tvåa i 145 mph klassen.

Jag har funderat över var gnällbältet finns geografiskt placerat i USA och det måste vara i närheten av Bills hemtrakter. Jag blir ständigt påmind över att hans heads-up-display (se bild) system inte funkar lika bra som en svengelsktalande kartläsare när jag träffar honom.
Taggar: Nyheter
KOMPRESSORKRAFT

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.