Bild
Nästa artikel
Kristoffersson tog hem helgens STCC

Kristoffersson tog hem helgens STCC

STCC

Trots hård press från Rickard Rydell lyckades Johan Kristoffersson ta hem båda heaten i helgens STCC på Mantorp Park.

Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, var mannen för dagen när STCC premiärkörde på ett kylslaget och blåsigt Mantorp Park. Det blev två segrar i STCC där det andra heatet blev en betydligt tuffare historia än det första. Kristoffersson var hårt pressad av Chevrolet-föraren Rickard Rydell genom större delen av loppet och ända in till mållinjen. 

– Jag vill först tacka teamet för att de har gett mig en bil som har varit snabb och fin att köra, säger Kristoffersson. Rydell kom starkt under racet och han var väldigt het i slutet på varven.

Regerande STCC-mästaren Rickard Rydell var ändå inte helt missnöjd med sin andra andraplats för dagen. Jämfört med det första heatet var han betydligt närmre Kristoffersson.

– Vi hade lite bättre fart i det andra heatet men vi var inte tillräckligt snabba, säger Rydell. Det var nära under fem, sex varv och jag försökte ända till slutet att ta mig om. Men hade det varit sista racet på säsongen hade jag nog satsat hårdare – det är långt kvar av säsongen och vi ska kämpa vidare.


Helgens trea var en annan Johan, men med efternamnet Stureson. Kristianstadsonen som kör för IPS Team Biogas hade pole position inför det andra heatet men fick snart ge sig för de anstormande Kristoffersson och Rydell.

– Jag körde för sakta helt enkelt, säger Stureson. Kristoffersson fick en perfekt slipstreaming på mig på rakan och han kunde bromsa sig förbi. Jag försökte hänga på men tyvärr blev jag omkörd av Rydell på samma ställe. 

Efter STCC:s premiärhelg och sina två segrar leder Johan Kristoffersson mästerskapet med 50 poäng före Rydell på 36. Johan Stureson ligger trea med 30 poäng.

Privatmästerskapet Semcon Cup leds av Niclas Olsson som vann dubbelt i sin SEAT Leon.

Helgens tävlingar på Mantorp Park sågs av cirka 4 850 åskådare. STCC:s VD Bob Huzell är nöjd med att säsongen nu är igång.

– Det har varit en lång vinter och det känns skönt att vi nu är igång, säger han. En publik på nästan femtusen personer känns bra i premiären och vi ser fram emot nästa tävling på Ring Knutstorp om två veckor.

Källa: STCC

Taggar: Nyheter, Hem
Kristoffersson tog hem helgens STCC
Kristoffersson tog hem helgens STCC

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.