Bild
Nästa artikel
Lamborghini bekräftar "vardagsbil"

Lamborghini bekräftar "vardagsbil"

framtid

Lamborghini tar fram vad man själva kallar en ”vardagsbil”. Det bekräftar chefen för den italienska sportbilstillverkaren.

Det var på bilsalongen i Paris 2008 som Lamborghini slet skynket från konceptstudien Estoque, en stor sedan med fyra dörrar, mer praktiskt lagd än märkets andra supersportbilar.

Nu kan en modell som Estoque väckas till liv. Lamborghinichefen Stephen Winkelmann säger till nyhetsbyrån Reuters att dagens modellprogram med Gallardo och Aventador ska utökas.

– Det måste vara en vardagsbil. Vi vill ha en bil som kan användas på daglig basis, förklarar Winkelmann.

Huruvida det blir en produktionsvariant av Estoque är ännu inte bekräftat. Det spekuleras också om en lyxig suvmodell, men en sådan har tidigare dementerats. Enligt Stephan Winkelmann dröjer det minst fyra år innan serietillverkning kan starta.

Låg nivå på CO2

Ytterligare ett scenario kring vardagsbil kan vara en modell som enbart är till för att sänka biltillverkarens genomsnittliga CO2-utsläpp. Precis som Aston Martin Cygnet baserad på Toyota iQ.

Skulle då Lamborghini kontra med en version på Audi A1? Inget är omöjligt.

Vad hoppas du på? Kommentera!

Joakim Dyredand

Taggar: Nyheter, Hem, Lamborghini

Kommentarer

#1
andersk2
2011-05-31 14:25

En ny Espada med hybrid V12 som kan konkurrera med Aston Martin DBS, Ferrari 599 (eller efterföljare) och kanske Maserati Granturismo är väl ett inte allt för vågat bet. Sedan kommer den som Spyder efter ett år. Och kanske en SV modell efter ytterligare ett år.

Men det är klart - en bil som kan sätta klunsen Ferrari FF på plats... Kanske Jon kan vara med och produktutveckla??

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.