Bild
Nästa artikel

Långlopp i samband med GT3 Cup Challenge 2010

RACING

Flash Engineering i samarbete med SSK startar upp en ny långloppsserie vid namn GT Endurance. Serien kommer att gå tillsammans med nya Porsche-serien GT3 Cup Challenge under 2010.

- GT-racingen har växt enormt internationellt på senaste tid och vi har följt utvecklingen noga. Vår ambition är att utveckla GT-racingen vidare i Skandinavien, säger Jan Nilsson, VD för Flash Engineering.

GT Endurance, GTE, kommer att köras tillsammans med GT3 Cup Challenge vid tre tillfällen under säsongen med premiär första helgen i maj.
  - Detta är ett lysande komplement till de som vill köra längre tävlingar än sprintracen i GT3 Cup Challenge, säger Thomas Johansson, GT3 Cup Challenge-general.

Bilar byggda enligt GT3-reglementet är välkomna, något som lovar för spännande bataljer mellan legendariska märken som Porsche, Ferrari och Aston Martin.
  - Vi kommer att köra efter GT3-reglementet med vissa modifieringar, ett reglemente som har gjort stor succé internationellt, säger Johansson.

Förarbyte är obligatoriskt under GTE-tävlingen vilket gör det idealiskt för två förare att dela en bil under en tävlingshelg.
  - Upplägget är gjort så att man ska få väldigt mycket körning under en tävlingshelg. Potentialen finns för ett riktigt starkt startfält, säger Johansson.

Preliminär kalender för GT Endurance:

2/5 Karlskoga
31/7 Kinnekulle
29/8 Falkenberg
Du som ovill ha mer information om GT3 Cup Challenge och GTE kan surfa in på seriens nya hemsida där information presenteras fortlöpande.

Här hittar du hemsidan!
Taggar: Nyheter
Långlopp i samband med GT3 Cup Challenge 2010

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.