Bild
Nästa artikel
Mansory masserar BMW 7-serie

Mansory masserar BMW 7-serie

TUNING

Utbudet av limousiner med attityd är begränsat. Mansory Switzerland tog tag i saken med 7-serien som grund.

Tyska tuning- och stylingföretaget Mansory har en underdivision. Den heter Mansory Switzerland och här jobbar man med bilar från Porsche, BMW och Range Rover. Tyska Mansory bearbetar i stället Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Maserati, Mercedes och Rolls-Royce. Varför denna uppdelning gjorts är högst oklart, men nu är det så.

BMW 7-serie har fått leva orörd fram till nu. Men när Mansorys evolution gör entré så görs detta med dunder och brak.

Den nya fronten kan ge skrämselhicka för många medtrafikanter. Det rejält uppdragna luftintagen för närmast tankarna till Ferrari F430 Scuderia eller kanske Citroën DS3 eftersom öppningarna pryds med lysdioder i ytterkant.

BMW-njurarna har fått vågrätta ribbor och hela insatsen är givetvis utförd i kolfiber. Mansory Switzerland snålar aldrig med detta lättviktsmaterial, så även bak finns kolfiber på tak- och bagagelucksvingarna.

Bakre stötfångaren är helt ny, med venturitunnel och integrerade avgasrör. Sportavgassystemet ska enligt tillverkarens utsago mullra rejält.
Fälgar i olika design med den föga diskreta dimensionen 22 tum finns på tillvalslistan.

Skulle inte BMW-skinnet duga kan Mansory Switzerland sy upp en helt ny inredning i skinn eller mocka. Dekorpaneler i kolfiber eller trä står också till förfogande. Till och med ratten har fått ny utformning med betydligt djupare utmejslade tumgrepp.

Motormässigt har man begränsat sig till 750i och 760Li där förstnämnda producerar 490 hk/720 Nm och den senare 640 hk/920 Nm. Originalsiffrorna är 407 hk/600 Nm och 544 hk/750 Nm.
Stora 760Li gör i detta utförande 0-100 km/h på 4,2 sekunder vilket är 0,4 sekunder snabbare än originalet.

Taggar: Nyheter, Hem, BMW
Mansory masserar BMW 7-serie
Mansory masserar BMW 7-serie
Mansory masserar BMW 7-serie
Mansory masserar BMW 7-serie

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.