Bild
Nästa artikel
Maserati GranCabrio får ett S

Maserati GranCabrio får ett S

GENÈVE 2011

Tio extra hästkrafter och kaxigare look skiljer GranCabrio S från vanliga GranCabrio. Ljudet är också bättre.

På bilsalongen i Frankfurt 2009 debuterade Maserati GranCabrio. Den vackra cabrioletversionen av GranTurismo fick redan från början motorn från GranTurismo S Automatic. Det innebär V8 på 4,7 liter och 440 hk, till skillnad från vanliga GranTurismo som har V8 på 4,2 liter och 405 hk.

När man nu ska göra en S-version av cabrioleten måste således effekten skruvas upp ytterligare. GranCabrio S stoltserar sålunda med 450 hk. Vridmomentet uppgår till 510 Nm, medan cabrioleten utan S levererar 490 Nm. Jo vi vet, det är lite rörigt.

Den extra kraften gör att sprinten till 100 km/h går en tiondel snabbare, nu 5,2 sekunder. Toppfarten ökar lika marginellt, från 283 km/h till 285 km/h. Växellådan är samma sexstegade automat från ZF som i grundversionen. Trots högre effekt och bättre prestanda är S-versionen sex procent snålare än vanliga GranCabrio.

Lämnar vi siffrorna och går över till det optiska har S fått svart grill, svarta strålkastarinsatser, svarta 20-tumsfälgar, svarta ändrör med bättre ljud och kaxigare tröskelbreddare. Med S-versionen introduceras också den nya karossfärgen Rosso Trionfale som inspirerats av den röda kulör som Juan Manuel Fangio Maserati 250F hade 1957.

Maserati GranCabrio S kommer ställas ut på bilsalongen i Genève och finns hos handlarna lagom till sommaren.

Maserati GranCabrio får ett S
Maserati GranCabrio får ett S
Maserati GranCabrio får ett S

Kommentarer

#1
MattiasBa
2011-03-01 09:06

Så där ja. Precis vad man behöver i början av mars. Cabba ner!

#2
Roger Skagerström
2011-03-01 23:57

Den är snyggare med tak det är den, men den där skulle ju inte sitta fel heller :p Nu när Ferraris GT-bilar börjar se ut som hej kom och hjälp mig så får man gå och drömma om Maserati istället :P Vem kunde tro det för 10 år sen när det hetaste de hade var 3200 GT, vars mest eggande egenskap var namnet och jag blev alldeles varm inombords när jag såg en 550 Maranello.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.