Bild
Nästa artikel
Mazda MX-5 GT – sportigare Miata

Mazda MX-5 GT – sportigare Miata

Nyheter

Sportbilen Mazda MX-5 har kryddats med kolfiber, uppgraderad fjädring och höjd effekt. Konceptet visas upp på Goodwood Festival.

Den senaste generationen av Mazda MX-5, mer känd som Miata, börjar bli till åren kommen och modellen väntas snart i en helt ny version. Nu har dock en specialversion än en gång byggts på den gamla bilen.

MX-5 GT Concept har satts ihop av Jota Sport och ur den 2 liter stora motorn har man lyckats klämma ur 205 hästkrafter utan överladdning, att jämföra med originalets 167. Den manuella växellådan har däremot lämnats orörd.

För bättre väghållning har fjädringen setts över och en frontspoiler i kolfiber har monterats. Bilen har också försetts med bredare skärmar och en liten vinge baktill. Ett nytt sportavgassystem sticker ut centralt därunder.

På insidan har man skruvat in sportigare stolar och en del kolfiber för att lätta på vikten.

Tillsammans med den nya crossovern Mazda CX–5 och konceptet Mazda Takeri Sedan, som visar designspråket för kommande Mazda 6, ska bilen visas upp och köras på Goodwood Festival of Speed i England mellan den 28 juni och 1 juli. Där vill man se vilka reaktioner konceptbilen möter.

Diskutera: Vad tycker du om Mazda MX-5 GT Concept?

Artikeln är via Vibilägare och kan ses här. 

Taggar: Nyheter, Hem, Mazda MX-5
Mazda MX-5 GT – sportigare Miata
Mazda MX-5 GT – sportigare Miata
Mazda MX-5 GT – sportigare Miata

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.