Mazda MX-5 GT – sportigare Miata

Mazda MX-5 GT – sportigare Miata

Publicerad 2012-06-27 11:55
Nyheter

Sportbilen Mazda MX-5 har kryddats med kolfiber, uppgraderad fjädring och höjd effekt. Konceptet visas upp på Goodwood Festival.

Den senaste generationen av Mazda MX-5, mer känd som Miata, börjar bli till åren kommen och modellen väntas snart i en helt ny version. Nu har dock en specialversion än en gång byggts på den gamla bilen.

MX-5 GT Concept har satts ihop av Jota Sport och ur den 2 liter stora motorn har man lyckats klämma ur 205 hästkrafter utan överladdning, att jämföra med originalets 167. Den manuella växellådan har däremot lämnats orörd.

För bättre väghållning har fjädringen setts över och en frontspoiler i kolfiber har monterats. Bilen har också försetts med bredare skärmar och en liten vinge baktill. Ett nytt sportavgassystem sticker ut centralt därunder.

På insidan har man skruvat in sportigare stolar och en del kolfiber för att lätta på vikten.

Tillsammans med den nya crossovern Mazda CX–5 och konceptet Mazda Takeri Sedan, som visar designspråket för kommande Mazda 6, ska bilen visas upp och köras på Goodwood Festival of Speed i England mellan den 28 juni och 1 juli. Där vill man se vilka reaktioner konceptbilen möter.

Diskutera: Vad tycker du om Mazda MX-5 GT Concept?

Artikeln är via Vibilägare och kan ses här. 

Artikeln har
0
kommentarer

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis

Klassiker från Klassiker