Bild
Nästa artikel
Mercedes C-klass uppdaterad

Mercedes C-klass uppdaterad

PREMIÄR

Fram med din lupp. Här är uppdaterade Mercedes C-klass. Läs vidare för att få en inblick i vad som är nytt.

Den tydligaste förändringen på nya C-klass hittar du i fronten. I samband med att modellen nu får viktbesparande motorhuv i aluminium gör man även om pressverktyget. Det ger nya strålkastare med en knäck i överkant, C-klass ser helt enkelt lite argare ut.
Led-lamporna nere vid luftintagen är bara halvnya, de introducerades redan 2010. Se bilden här till höger på den nu utgående modellen.

Totalt ger den här uppdateringen 2 000 nya eller utbytta delar. Även interiört har det hänt grejer med milt förändrat stuk på instrumentering och helt nytt infotainmentsystem. Läderklädd ratt är nu standard.

Många av de säkerhetssystem som Mercedes utvecklat och infört på större modeller blir tillgängliga på nya C-Klass. Totalt tio nya säkerhetssystem för modellen introduceras, bland annat dödvinkeln-varning, kurshållningsassistent, farthållare med automatisk avståndsjusteringe, automatisk ljusbildsreglering och trötthetsvarnare.

Givetvis har det uppgraderas även under den nystukade huven. Här finns nya motorer, en vidareutvecklad sjustegad automatlåda samt stopp/start-teknik. Samtliga bensinversioner har direkt bränsleinsprutning.
En av höjdpunkterna är den nya V6-motorn i C 350 BlueEFFICIENCY, som ger 306 hk och 370 Nm (förut 292 hk/365 Nm). Trots effektökningen har förbrukningen sänkts med 31 procent till 6,8 l/100 km. 

Uppdaterade Mercedes C-klass introduceras i mars 2011.
 

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.