Bild
Nästa artikel

Mercedes köper Brawn GP

RACING

Brawn GPs motorleverantör Mercedes-Benz köper det regerande mästarteamet. Men ska Button gå till McLaren, som delvis ägs av - Mercedes?   

Det blev officiellt i går, att Mercedes-Benz tillsammans med Aabar Investments PJSC köper 75% av Brawn GP. Teamet som uppstod så sent som för ett år sedan ur askan efter Hondas misslyckade Formel 1-satsning lyckades vinna VM både för förare och konstruktörer under 2009.

Säljare är teamchefen Ross Brawn, han som under Schumachers era var Ferrariteamets tekniske direktör och då skaffade sig ett rykte som en gudabenådad tävlingsstrateg. Brawn kommer att fortsätta som teamchef, däremot är det oklart vilka som kommer att köra för Mercedes Grand Prix, som teamet kommer att heta. Rubens Barrichello har redan skrivit på för Williams och det spekuleras i att den regerande världsmästaren Jenson Button är på väg till McLaren, som är delägt av - Mercedes!
Taggar: Nyheter
Mercedes köper Brawn GP

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.