Bild
Nästa artikel

Miljöbilarnas okrönte konung gör entré

NYHET

När Capstone flyttar över turbinteknik till bilvärlden bleknar alternativen. Capstone CMT-380 är en av de tuffaste hybriderna idag.

Capstone grundades 1988 och har sedan dess varit en stor leverantör av gasturbiner i miniformat. Den senaste konstruktionen att omhulda tekniken är superbilen CMT-380, vilket premiärvisades på Los Angeles Car Show.

Konstruktionen drivs av en elmotor i kombination med en gasturbin. Turbinen, vilken liknas med de som vanligtvis sitter i flygmaskiner, går extremt tyst och släpper endast ut en bråkdel av de avgaser som en vanlig bensinmotor gör. Turbinen drivs av biodiesel och lämnar en uteffekt på 30 kilowatt.

I företagets egna jämförelser med andra bilar dyker välkända namn som bland annat Fisker upp. Fördelarna med Capstone CMT-380 är att underhållskraven är extremt låga.

Bilen har utvecklats i samarbete med chefen för Electronic Arts; Richard HiIleman, en man som vanligtvis basar för utvecklingen av digital underhållning för TV och datorer.

I dagsläget befinner sig bilen på utvecklingsstadiet, där tester i offentliga miljöer står på schemat, både på bana och gata.

Klicka här om du vill ha mer info om Capstone CMT-380!
Taggar: Nyheter
Miljöbilarnas okrönte konung gör entré

Kommentarer

#1
Finndriver
2009-12-10 10:38

Finns det ingen som vet var man kan finna ett videoklipp på bilen?

#1
Tommy
2009-12-14 09:57

Kolla http://www.youtube.com/watch?v=EGW_hgbQ03M

Inget som rör sig, men ändå. Verkar inte som att det finns mycket att hämta om den på nätet, mest från liknande sidor som denna. Hade det funnits filmklipp med action hade de förmodligen legat här......

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.