Bild
Nästa artikel

Mini Rocketman – mini på riktigt

GENÈVE 2011

Mini letar sig tillbaka till sitt nätta ursprung. Möt Rocketman, fylld till bredden med skojiga designlösningar.

Fyra meter lång, fyrhjulsdriven och fyra dörrar. Senaste tillskottet i Mini-familjen – Countryman – utmanade bilden om vad en Mini kan vara.

Men Mini minns sitt arv, det vill man visa på bilsalongen i Genève i början av mars. Där ska den kompakta konceptbilen Mini Rocketman premiärvisas. Mikrobilen Rocketman mäter strax över tre meter meter på längden, det gör den ungefär lika stor som ursprungsmodellen från 1950-talet.

Att Mini Rocketman är just en konceptbil råder det inga tvivel om, skojiga designlösningar finns det gott om. Vad sägs om glastaket med mönster av den brittiska flaggen eller dörrarna med dubbla gångjärn? Titta också på de säregna baklyktorna.

För att göra det hela ännu lite mera knepigt är bakluckan delad varav den undre delen kan öppnas som en byrålåda. Inuti kupén finns tre riktiga sittplatser samt en mindre stol bakom förarplatsen som kan tas fram om nöden kräver.
 


Bilens arkitektur är byggd av kolfiber för att göra Rocketman så lätt som möjligt. Än så länge finns ingen information om drivlina mer än att bränsleförbrukningen landar kring 3,0 l/100 km. Ingen elbil alltså.
 
Enligt Mini ska Rocketman ses som en försmak på kommande modeller. Huruvida Rocketman själv når serieproduktion är fortfarande oklart.

Kommentarer

#1
Grodis
2011-02-28 22:16

BYGG!!

#2
Satchel
2012-01-26 05:41

Always rerfsehing to hear a rational answer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.