Bild
Nästa artikel

MISSA INTE MAKALÖSA MUSEET I LOS ANGELES

Nyheter

Inte stort, inte allomfattande - men framför allt varken dammigt eller sömnigt. Petersen Automotive Museum är givet mål om du besöker Los Angeles.

Mitt i Los Angeles ligger ett museum som inte är iögonfallande från utsidan, och inte himlastormande stort på insidan.

Men det är just det som gör Petersen Automotive Museum så sympatiskt. Det gör inte anspråk på att visa bilens hela utvecklingssaga. Det är heller ingen viljelös blandning av allt som råkar ha fyra hjul.

Det fina med

Petersen Automotive Museum är att det omfattar många olika bilkulturyttringar, men att utställningarna är tematiskt ordnade.

Dessutom är flera av utställningarna temporära, både bilar och teman byts med jämna mellanrum.

När Automobil besökte museet i mars 2008 pågick bland annat en hejdlös läcker utställning med custom- och lowrider-byggen. Flera av de bilar man kunnat läsa om i svenska hotrod-tidningar fanns att betrakta.

En annan utställning

kallas "Treasures of the Vault" och innefattar bland annat den fantastiska Rolls-Royce Phantom Aerodynamic Coupé med runda dörrar.

Nascar-bilar? You bet! Här stod bland annat Bobby Unsers fläskiga Ford Torino från 1972, liksom en Hudson Hornet och flera andra rundbaneraketer från skilda epoker.

Filmbilar? Bläddra i bildspelet ovan och återse några gamla bekantskaper!

Kolla Petersen's hemsida (länk i högerspalten) för att se vilka utställningar som pågår för tillfället.

Och missa för allt i världen inte Hot Wheels-utställningen. Den är - såvitt jag begriper - permanent.
Taggar: Nyheter
MISSA INTE MAKALÖSA MUSEET I LOS ANGELES
MISSA INTE MAKALÖSA MUSEET I LOS ANGELES

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.