Bild
Nästa artikel

Nissan låter Nismo vidareutveckla GT-R för bankörning

NYHET

En av de sista bilarna som behöver utsättas för vidareutveckling är Nissan GT-R. Så tycker dock inte ingenjörerna på den egna racingavdelningen Nismo.

Nissan gör ingen stor sak av uppgraderingsmöjligheterna till GT-R utan skickar informationen till de som redan äger bilen. Uppgraderingarna från racingavdelningen Nismo innefattar främst väghållningskomponenter vilka gör modellen mer kommunikativ på gränsen. Fjädringskomponenterna, signerade Bilstein, kopplas samman med de elektroniska sensorer som modellen är utrustad med i standardutförandet. Enligt Nismo själva skall komponenterna främst tillåta senare bromsning och ökad maxfart under kurvtagning.

Uppgraderingen - som går att köpa som lösa delar eller i paket - innefattar även kolfiberstolar från Recaro, avgassystem i titan, hjul från Rays Engineering samt diffusor av kolfiber. Priset för att vara värst på både bana och i depå ligger strax över 400 000 kronor, vilket är en bra bit under priset på de lösa delarna. Du som vill köpa bara avgassystemet får till exempel hosta upp med 140 000 kronor.

Några tester på Ringen kommer det inte att bli tal om trots att projektledare Kazutoshi Mizuno är sugen att visa vad bilen går för. Budgeten tillåter det helt enkelt inte.

Automobil körde test av Nissan GT-R och Audi R8 V10 i nummer 7.2009. Finns att beställa via  08-736 12 32.
Taggar: Nyheter
Nissan låter Nismo vidareutveckla GT-R för bankörning
Nissan låter Nismo vidareutveckla GT-R för bankörning
Nissan låter Nismo vidareutveckla GT-R för bankörning

Kommentarer

#1
John
2009-11-26 14:30

Ge mig nu! Fast jag kanske borde börja med att skaffa mig bilen... Undrar hur lång tid det tar innan Persbrandt köper ett kit?

#1
Valle
2009-11-27 09:16

140 lök för ett avgassysten? Jag tror Nismo försöker skämta med oss aprillo!

#1
magnus
2009-11-30 16:06

Valle: Ett helsystem som skall sys ihop med dubbla stressfläktar och dessutom tillverkas av titan av Nismo själva... Klart det kostar. Du är väl ingen snåljåp? ;o)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.