Bild
Nästa artikel
Novitec Tridente trimmar Maserati

Novitec Tridente trimmar Maserati

TUNING

Maserati har precis släppt Gran Turimsmo MC Stradale. Snabbingen har ett problem, den har ett tak som skymmer solen.

Det händer mycket hos Maserati nu. Sportiga Gran Turismo MC Stradale har precis släppt lös och samtidigt har cabrioleten Gran Cabrio kommit i ett utförande som heter Sport, vilket innebär bland annat 10 extra hästkrafter.

MC Stradale är, MC 12 undantagen, märkets första bil som officiellt ska kunna passera 300-strecket. Toppfart: 301 km/h.

Ponera nu att du vill ha en Maserati med denna toppfart, men som cabriolet. Önskan kan tyckas något udda, glädjen med taklös fortkörning kan diskuteras. Men Gran Cabrio Sport tar dig bara till 285 km/h.

För att få önskan uppfylld måste du därför vända dig till Novitec Tridente. Den tyska trimfirman ger V8-motorn på 4,7 liter en kompressor och byter samtidigt insprutning samt luftintag. Tillsammans med ny mappning blir resultatet 590 hk (+150) samt 572 Nm (+82) .

I samma veva sjunker tiden det tar att nå 100 km/h med 0,8 sekunder till 4,5 sekunder, och toppfarten blir som nämnts 301 km/h.

Uppgraderingen kostar 19 900 euro men då ingår inte sportavgassystemet med ändrör i diametern 90 mm.

Novitec Tridente erbjuder också en mängd kolfiber detaljer som ska förändra bilens exteriöra utseende. Grill, spoiler, tröskellister och vinge är exempel på kolfiberdetaljer som erbjuds. Som avslutning på den optiska trimningen finns fälgar i dimensionerna 21 eller 22 tum.

Taggar: Nyheter, Hem, Maserati
Novitec Tridente trimmar Maserati
Novitec Tridente trimmar Maserati
Novitec Tridente trimmar Maserati

Kommentarer

#1
Roger_Skageström
2011-04-18 23:26

Tygtak är sällan vackra men den här funkade ju. Om det sittter kvar i 30..1.. Fälgarna däremot ÄR väldigt fina :p Snyggt med vit rand till vit bil :p

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.