Nya Bentley Continental GT Speed

Nya Bentley Continental GT Speed

Publicerad 2012-06-20 15:01
Nyheter

Med en toppfart på 329 km/h så visar nu Bentley sin snabbaste produktionsbil någonsin, Continental GT Speed med 616 hästkrafter och 800 Nm.

Continental GT Speed är Bentleys nya prestanda flagskepp och deras snabbaste modell någonsin. Den har blivit sänkt med uppgraderade stötdämpare för en hårdare och sportigare Bentley. Den har en ny tätväxlad åttastegad automatlåda. 

Beställningar på GT Speed har börjat tas in och leveranser kommer att börja i Oktober. 

Bentleys W12 på sex liter med dubbelturbo har uppgraderats så att den ger 616 hästkrafter vid 6000 varv och 800 Nm. Den möjliggör 0-100 på 4.2 sekunder och ger sig först vid 329 km/h. 

Kraften går genom en tätväxlad ZF åttastegad automatlåda. Mjukvaran är gjord för att säkerställa den perfekta kombinationen av fart och finess och totalt så sänker lådan bränsleförbrukningen och CO2-utsläpp med 12 procent.

Wolfgang Dürheimer, Bentleys VD, kommenterar: "I nästan ett årtionde så har Bentley Continental GT definierat hög lyx och hög prestandatouring, den unika W12-motorn har varit så lyckad att Bentley nu är världens största tillverkare av 12-cylindriga motorer. Den nya GT Speed med sin hårdare och sportigare karaktär stärker vår positionering och fortsätter att bredda lockelsen till Continental coupén."

GT Speed gör sin internationella debut på Goodwood Festival of Speed från den 28 juni till 1 juli. 

Nu när GT Speed är på väg ut kanske det är ett ännu bättre tillfälle att köpa en "vanlig" Continental GT. Se vårt begtest av bilen här!

Diskutera: Är Bentley rätt ute med sin hastighetsfokuserade GT Speed?

Artikeln har
1
kommentar

800 Nm... mums!

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis