Bild
Nästa artikel
Nya Subaru Impreza: snart premiär

Nya Subaru Impreza: snart premiär

PREMIÄR

För fem månader sedan visades konceptet i Los Angeles. Den 20 april är det världspremiär för riktiga Impreza i New York.

Subaru arbetar på att låta de olika modellerna växa. Senaste generationen Legacy/Outback är en jätte jämfört med föregångaren. När det är dags för generationsskifte hos lillebror Impreza sprider sig växtvärken.

Den Impreza som ska premiärvisas på New Yorks bilsalong den 20 april blir den fjärde generationen sedan 1993. Formspråket ska vara helt nytt, men det ser inte ut att bli fullt så extremt som på fjolårets konceptbil. Som vanligt med andra ord. Kvar är dock de kraftigt accentuerade hjulhusen.

Det korta pressmeddelandet säger att Impreza ska bli rymligare. Det framgår också att Subaru från och med nya Impreza satsar på ett nytt interiörtänk med bland annat mjukare material i panelerna än tidigare.

Några fakta om motorutubudet nämns inte. Men allt talar för att det fortsatt blir boxermotorer för diesel och bensin länkade till konstant fyrhjulsdrift. Inte heller nämns något om de så uppskattade prestandaversionerna från trimavdelningen STi. 

Nya Impreza ska visas som 4-dörrars sedan och 5-dörrars kombicoupé. Den senare karossen kommer till Sverige under andra halvåret av 2011.

Nya Subaru Impreza: snart premiär
Nya Subaru Impreza: snart premiär
Nya Subaru Impreza: snart premiär

Kommentarer

#1
MattiasBa
2011-04-08 11:13

Sedan originalet så ser det ta mig f-n bara jävligare och jävligare ut för varje ny modell. Vad är det här? En Daihatsu? En Kia? Eller en hal, ful Ssang yong? Jaså!? En Subaru Impreza! Det var som fan.....Nä det här går bort så hårt. Tillbaka med linjal och vinkelhake tack!

#2
Nardo
2011-04-24 09:25

Håller helt med. Det här är en bil som måste tillkommit helt utan idé och tanke. Vi ritar en "bil" varken mer eller mindre... Jösses, Subaru - har ni inte råd med en designavdelning??!

#3
Giorgi
2013-11-18 09:47

This is a very enlightening arcltie. I've never read such an arcltie that changed my view on so many things . You've given me a start to learn more about what you have written. Thank you.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.