Bild
Nästa artikel
Opel Astra GTC: För formen

Opel Astra GTC: För formen

PREMIÄR

Mitt i sommarvärmen släpper Opel bilderna på nya Astra GTC. Coupéversionen av Golf-klassbilen ska sälja på sitt linjespel.

Det här är Astra GTC, en vackrare och mer spännande version av Golf-klassutmanaren Astra. När den nu tappar två dörrar men får aggressivare form ska den utmana VW Scirocco och Renault Mégane Coupé, bland annat.

Föga förvånande rör det sig om en nedtonad version av GTC Paris Concept som visades på bilsalongen i den namngivande staden hösten 2010. Karossen är helt ny och det enda som delas exteriört med vanliga Astra är backspeglarna och antennen.

GTC har framvagnen HiPerStrut från de motorstarkare Astra-versionerna. I övrigt är bilen 15 mm lägre än femdörrarsversionen. Nya bärarmar bak ökar axelavståndet med 10 mm (2 695 mm) och spårvidden har ökat med 40 mm fram samt 30 mm bak.

Motormässigt blir det bensinare på 1,4 liter med effekterna 120/140/180 hästkrafter. Den som föredrar diesel får 2,0-litersmaskin med 120 eller 140 hk. Vilka motorer som hittar till Sverige är oklart, men vänta med din beställning – den riktigt elaka OPC-versionen kommer 2012.

Publik premiär blir det på bilsalongen i Frankfurt, som öppnar 15 september. De första bilarna borde nå Sverige inte långt därefter.

Taggar: Nyheter, Hem, Opel, Opel Astra
Opel Astra GTC: För formen
Opel Astra GTC: För formen
Opel Astra GTC: För formen
Opel Astra GTC: För formen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.