Bild
Nästa artikel

Panamera med V6

Nyheter

Porsche har gjort som förväntat och monterat en mindre motor i sportlimousinen Panamera. Sexan lämnar 300 hästkrafter.

Porsche Panamera har tagit motorvärlden med storm och satt hård press på lyxbilskonkurrenterna att förbättra sig. Från och med i maj ska man också kunna få sin Panamera med en direktinsprutad V6-motor på 3,6 liter och 300 hästkrafter.

Därmed utökar Porsche sitt sortiment och kan erbjuda Panamera med 300, 400 eller 500 hästkrafter, från instegsmodellen till den tungt utrustade Turbomodellen.

Den nya V6-modellen heter bara Panamera, utan tilläggsbokstav, eller Panamera 4 i fyrhjulsdrivet utförande. Den bakhjulsdrivna versionen har en sexväxlad manuell låda som standard och kan fås med dubbelkopplingslådan PDK mot tillägg. Panamera 4 kommer däremot som standard med PDK-lådan. Vikten minskas med ca 30 kg jämfört med motsvarande V8-modell och bränsleförbrukningen hamnar under 10 l/100 km för båda modellerna.

Den officiella premiären kommer att ske på Beijing Motor Show den 23 april och baspris, före skatt, hamnar på 63600 euro i Europa.

Missa inte A-testet i Automobil 3.10 som kommer ut i butik den 9 mars. Där får Porsche Panamera S möta syskonen i Porschefamiljen.
Taggar: Nyheter
Panamera med V6
Panamera med V6
Panamera med V6
Panamera med V6

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.