Bild
Nästa artikel

PANTERA I PROVBÄNKEN

ENTUSIASTEN * AUTOMOBIL 2.07

Göran Malmberg skriver böcker om väghållning och använder sin De Tomaso Pantera som rullande provbänk. Men han kan spela på betydligt fler strängar än så - kolla bildspelet! 

Entusiasten i Automobil 2.07 heter Göran Malmberg och är välkänd bland väghållningsintresserade.

Men han är ett "namn" långt utanför sportbilskretsarna, och utrymmet i den tryckta tidningen räckte in på långa vägar för att visa allt han ägnat sig. Därför bjuder vi här några underbara bilder från en lång "entusiastkarriär" i skilda discipliner.

Den sista bilden i bildspelet får Göran förklara lite närmare:

- Jo, det är jag som står till höger. På gitarr Kenny Håkansson, numera Dag Vag med mera. På trummor Pelle Ekman, tidigare Kebnekaise. Bandet heter T-boones efter gamla bluesgubben T-Bone Walker. Året var 1968. Bandet kompade Peps på hans lp "Blues Connection". Vi gjorde många spelningar tillsammans med Made in Sweden där Slim Borgudd spelade trummor. Han är ju också lite av en biltok.

För yngre generationer kan vi berätta att Slim Borgudd är lite mer än "biltok", han är en av få svenskar som tävlat i Formel 1. Slim körde säsongerna 1981 och 1982, bästa placeringen var en sjätteplats i Storbrittaniens Grand Prix 1981.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Tim
2008-06-07 06:25

hope I'm posting this properly- sorry dont speak Swedish or whatever language this site is- just had to comment to Mr. Malmberg that the 'hemipanter' is one of the coolest pieces of automotive artwork Ive ever heard of- keep up the good work!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.