Bild
Nästa artikel
Peugeot sätter Ringen-rekord

Peugeot sätter Ringen-rekord

gröna helvetet

Peugeot ger sig in i klubben för Ringen-rekord. Detta med en konceptbil. Ryktet säger att man laddat länge …

I marknadsföringssyfte är det alltid bra att kunna skryta med att man är snabb på Nürburgring. Har tillverkaren ingen supersnabb supersportbil gäller det att hitta en klass där rekordsättarna är få.

Peugeot satsar stort på elbilsutvecklingen och kom då på att här haglar inte rekorden. Senaste rekordet sattes av en preparerad Mini E under 2010 och lyder 9:51.45. Således plockade Peugeot fram konceptbilen EX1 och lätt deras testförare Stéphane Caillet attackera Nordschleife.

Trots låg temperatur och dimma tog Stéphane de 73 kurvorna på 9:01.338, enligt WIGI Performance som är officiell tidtagare på banan. Snittfarten på den 20,832 kilometer långa sträckan blev 138,324 km/h.

Tyska bilföretag lär inte ta lätt på detta. Vi gissar att Mini är tillbaka på Nordschleife inom några veckor.

Taggar: Nyheter, Hem, Peugeot
Peugeot sätter Ringen-rekord
Peugeot sätter Ringen-rekord
Peugeot sätter Ringen-rekord

Kommentarer

#1
Bengt Ason Holm
2011-05-06 11:44

Alltid trevligt när man sätter rekord med annorlunda drivkällor. Och det behöver inte gå särskilt fort förrän det skall börja fladdra i håret. 1899 satte belgaren Camille ”Red Devil” Jenatzy ett världsrekord med ”La Jamais Contente”. Farten blev svindlande 105,88 km/h. Och visst är motorsport farligt men Jenatzy blev vådaskjuten under en vildsvinsjagt i Ardennerna...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.