Bild
Nästa artikel
PREMIÄR: Chrysler 200 Convertible

PREMIÄR: Chrysler 200 Convertible

CAB

Chrysler presenterar nu uppgraderade 200 Convertible. När cabben kommer till Europa blir det under märket Lancia.

Så här ser nya Chrysler ut i cabrioletutförande.Grunden utgörs av uppdaterade Chrysler 200 som i sin tur bygger på Chrysler Sebring. När bilen väl kommer till Europa blir det dock med Lancia-emblem i nosen.Enligt förhandsspekulationerna blir modellnamnet Lancia Flavia, hämtat från en tidigare mellanklassbil som byggdes mellan 1960 och 1974.

Som Chrysler har bilen hur som helst fått uppgraderad interiör samt nya former fram- och bak. 200 Convertible erbjuds med tygsufflett eller plåttak, som båda kontrolleras med ett knapptryck.

Två bensinmotorer står till förfogande, en fyrcylindrig på 2,4 liter som ger 175 hästkrafter och en V6 på 3,6 liter som ger 287 hk.
Båda levererar kraften till framhjulen via en sexstegad automatlåda. Till Europa väntas både en dieselmotor och en manuell växellåda.

Mer information och datum för säljstart kan vi räkna med vid bilsalongen i Genève i början av mars.

Att Chrysler blir Lancia i Europa. Är det rätt väg att gå? Kommentera!

Taggar: Nyheter, Hem, Chrysler
PREMIÄR: Chrysler 200 Convertible
PREMIÄR: Chrysler 200 Convertible
PREMIÄR: Chrysler 200 Convertible
PREMIÄR: Chrysler 200 Convertible

Kommentarer

#1
Derek
2011-01-19 19:10

I Sverige är det i alla fall inget lyckat drag. Det fåtal som minns Lancia gör det antingen för att de var opålitliga rostburkar och då vill de inte ha någon, eller så dyrkar de märket över allt annat och då accepterar de inte en ommärkt Chrysler. Lancia Flavia - tillåt mig gapskratta!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.