Bild
Nästa artikel

ROLANDS CORVETTE Z06

BILARNA I OPEN ROAD RACING * AUTOMOBIL 1.07

Automobils utsände åker kartläsare i en sprillans ny Z06. Känn accet! Men säg den lycka som varar...

Från början skulle jag navigera för Roland Roth i hans Ruf-Porsche även 2006, men efter en mekanikermiss blev det Corvette Z06.

Detta är Rolands andra Z06 och det är en så kallad “lemon law"-ersättning. En lag i Kalifornien innebär att om en ny bil har återkommande problem som kräver verkstadsbesök har köparen att lämna tillbaka bilen.

Roland hade en av de första produktionsbilarna (Z06 av generation C6) och den lämnades tillbaka efter två motorhaverier, diverse växellådsproblem samt ett avfluget tak.

Jag har provkört Corvette Z06 tidigare och ett bestående intryck var hur den accelererade starkt ända upp till 305 km/h och vidare mot 316 km/h då jag kände mig nöjd.

Roland uppfattar Z06 precis som jag: lite bristande i kommunikationen vid aktiv körning, som förare känner man sig lite distanserad. På bana upplever han den som ungefär jämnsnabb med en original Porsche GT2 på raksträckor men något långsammare än Ruf turbon.

Inget som oroade mig

då jag skulle sitta på platsen utan ratt och pedaler. Att tävla med AC och behaglig originalstol såg jag fram emot, bekvämlighet är en stor fördel när man ska hålla reda på noterna.

De snabba träningspartierna visade att bilen mycket väl skulle kunna leda oss till seger i 150 mph-klassen (godkänd toppfart 168 mph).

Säg den lycka som varar, efter 12 minuters körning hade vi byggt upp ett snitt på cirka 151 mph och oljetempen till motorn steg brant.

Roland slog av

och under de följande fyra minuterna jobbade vi oss långsamt upp till en snitthastighet på 154 mph innan vi fick besked från färddatorn att lägga av.


"Transmission overheated. Idle engine", inget bra besked att få under inledningen till ett lopp.

Bara att parkera vid en avfart och svära lite tills vi kunde skratta åt situationen. Som tur var hamnade vi vid en av kontrollpunkterna där det fanns funktionärer.

Vi kunde sitta i skuggan av en Ford Explorer med varsin dricka, lyssna på radiotrafiken och se de förbipasserande bilarna.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.