Bild
Nästa artikel

Starka Chevrolet Camaro ZL1

PREMIÄR

Stundar nytt amerikanskt hästkraftskrig? Ford Mustang Shelby GT500 har 540 hk så nu kontrar Chevrolet.

Det är skönt att allt är som vanligt i USA. Muskelmodellerna i år är de samma som på 1960-talet. Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Dodge Charger, Chevrolet Corvette – alla finns kvar.
Så när Ford nu, med hjälp av Shelby, kramar fram 540 hk ur Mustang kan inte Chevrolet få någon ro.

Således dags att återuppliva det gamla tillägget ZL1. Motorn är en gammal bekant den också, V8-pjäsen på 6,2 liter står även att finna i Corvette ZR1 (testad i Automobil 1.11) och Cadillac CTS-V (se länk till provkörning av Coupé-versionen i högerspalten).
Fullt så roligt som i ZR1 blir det dock inte, av de 647 hästarna återstår i ZL1 bara 550 hk. Vridmomentet är fullt tillräckliga 745 Nm.

Kompressormatningen finns alltså kvar, men det är en något mindre Eaton-kompressor som gäller för ZL1. Allt mos når bakhjulen via en sexväxlad manuell låda från Tremec.
Förutom den hungrigare fronten, bakre diffusorn och 20-tumsfälgarna så avslöjas ZL1-versionen via den ventilerade motorhuven, delvis av kolfiber.

Chassit har fått sig en kraftig översyn och med Magnetic Ride kan föraren påverka inställningarna för dämpningen något. Två lägen erbjuds; Tour och Sport.
Bromspaketet har också uppgraderats, fram sitter 370 mm stora skivor med ok från Brembo.

Den förra ZL1 byggdes bara i 69 exemplar under 1969. Nya Camaro ZL1 lär bli vanligare än så när den går i produktion tidigt 2012. 

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Kommentarer

#1
180 dagar
2011-02-27 11:04

Jag tror det ingår en dekal till bakrutan också: "Vem f*n är Maria Wetterstrand?"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.