Bild
Nästa artikel
Suzuki Swift S – nyfiken gul

Suzuki Swift S – nyfiken gul

GENÈVE 2011

Små GTI-raketer kan man aldrig få för mycket av. Därför är det skönt att Swift Sport snart är tillbaka, så här ska den se ut.

Halva rubriken är med i senaste Automobil (3.11) men refererar då till en Lotus Esprit V8 GT. Du som läser det här är säkert mer nyfiken på en liten GTI-vagn, för körglädje i det lilla formatet är väldigt underhållande.

Förra generationen Swift Sport var en körglad maskin som hade viss framgång i vårt A-test. Du hittar länk till testet i högerspalten.

Motorn på 1,6 liter levererade visserligen bara 125 hästkrafter men ett seriöst chassi lyfte bilen. Priset ansågs dock något högt.

Senaste generationen Swift är vid en första anblick förvillande lik föregångaren. Men titta igen och du märker att linjerna skärpts.

När det gäller Sport, som just nu visas i Genève under täckmanteln S Concept, har det hänt betydligt mer. Fronten har fått ny grill, nya strålkastare och större dimljus jämfört med standardversionen. Karossen har breddats med 60 millimeter vilket märks vid de speciella slitsarna på framskärmarna och den lilla dekoren vid dörrarnas nederkant. Bakre stötfångaren har också fetats till och bakar in dubbla utblås. Högst på bakrutan sitter en rejäl vinge som ser ut att komma från förra generationen i rallyutförande.

Chassit är sänkt med 35 millimeter och innanför 18-tumshjulen hittar vi röda bromsok och borrade skivor. I kupén är det skalstolar från Recaro och några gula detaljer som sticker ut.


Det mesta av det kosmetiska lär följa med till produktion, möjligen det borrade skivorna undantagna. Om motorn sägs inget annat än att den är av samma typ som i förra generationen. Mycket talar dock för att en turbo har tillkommit och samma rykten säger att effekten kan landa runt 150 hästkrafter. Växellådan är klassisk sexväxlad manuell.

När konceptbilsförklädet plockas av är oklart. Kanske redan till Frankfurt-salongen i september.

Suzuki Swift S – nyfiken gul
Suzuki Swift S – nyfiken gul
Suzuki Swift S – nyfiken gul
Suzuki Swift S – nyfiken gul

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.