Bild
Nästa artikel

Trecylindrig Porsche?

Nyheter

Nästa generation av Porsche Boxster väntas lanseras inom ett par år. Den kan till och med få en trecylindrig turbomotor.  

Instegsmodellen i Porschefamiljen, Boxstermodellen, väntar på att få avlösas sent 2011 eller tidigt 2012. Den engelska tidningen Autocar rapporterar att ersättaren väntas få mindre motorer, antaligen fyrcylindriga turbomotorer. Eller kanske till och med en trecylindrig turbomotor på runt, eller knappt, 200 hästkrafter.

Det skulle i så fall vara första gången sedan Porsche 944:ans dagar som vi får se någonting så effektsvagt från Zuffenhausen. När Boxster presenterades 1995 hade den en 2,5-liters boxersexa på 204 hästkrafter.

Motorminskningen skulle hjälpa Porsche att nå EU:s mål för koldioxidutsläpp och därmed mildra eventuella straffskatter. Frågan är om Porsches kunder är öppna för förändringen. Senast Porsche byggde folksportbilar, som 914 och 924, tappade varumärket ordentligt med status.
Taggar: Nyheter
Trecylindrig Porsche?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.