Bild
Nästa artikel

Unikt porslinifierad Bugatti

stenhård

Veyron har slutat tillverkas men Grand Sport finns kvar. Bugatti har nu byggt ett unikt exemplar med porslinsdetaljer.

Bilen du just nu tittar på heter Bugatti Grand Sport L’Or Blanc. Den må se ut som en blåvit polkagris tack vare det oregelbundna mönstret över karossen och delar av inredningen, men det hela har sin förklaring i att man använt sig av porslin.

Det hela började med att Königliche Porzellan-Manufatur Berlin ville göra porslinsskultur av Rembrandt Bugattis berömda elefant.  Allt rann ut att man istället skapade en unik bil tillsammans med Bugatti – och elefanten återfinns faktiskt på väggen mellan stolarna.

Exakt hur porslin använts på bilen framgår inte av pressmaterialet. Men vi kan väl tänka oss att karossen lackats för att återskapa ett porslinsmönster medan panelerna inuti i bilen faktiskt är utförda i det hårda materialet.

Det enda exemplaret av Bugatti Grand Sport L’Or Blanc premiärvisades i Berlin och kommer säkerligen dyka upp på flera platser framöver. Är du köpsugen så är prislappen 1 650 000 euro.

Missa inte det stora bildspelet ovan!

Taggar: Nyheter, Hem, Bugatti

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.