Bild
Nästa artikel
Volkswagen AG har köpt Porsche SE

Volkswagen AG har köpt Porsche SE

Nyheter

Volkswagen har slutligen köpt den återstående delen av Porsche SE för 4.46 miljarder euro, vilket avslutar en sju år lång kamp.

De återstående 50.1 procenten av Porsche som Volkswagen inte ägde har nu köpts efter att en överenskommelse gjorts med tyska skattemyndigheten. Detta avslutar en sju år lång kamp efter ett misslyckat försök av Porsche att köpa Volkswagen år 2005. 

Porsche hamnar i den stora familjen bland andra märken som Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Skoda, Seat, lastbilsmärkena MAN SE och Scania samt MC-tillverkaren Ducati. 

"Vi kan nu samarbeta ännu tätare och tillsammans skapa nya tillväxtmöjligheter i premium-segmentet." kommenterade Volkswagens VD Martin Winterkorn. "Genom att slå ihop vårt administrativa företagande kommer Volkswagen och Porsche bli ännu starkare - både financiellt och strategiskt." 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.