Bild
Nästa artikel
Volkswagen köper hela Porsche innan 2014

Volkswagen köper hela Porsche innan 2014

Nyheter

På årsstämman för Porsche Automobil Holding SE så berättade företagets VD att Volkswagen vill köpa den andra halvan av tillverkaren innan augusti 2014.

Varför man säger just augusti 2014 är för att det tills dess kan köpet göras utan skattekostnader, rapporterar Reuters. "Det finns inget intresse för någon att vänta för länge, varken för företagen eller skattemyndigheterna" berättade VD:n Martin Winterkorn.

"Alla som påverkas skulle ha nytta av en snabb sammanslagning av Volkswagen och Porsche."

Volkswagen köpte 49.9 procent av Porsche för 3.9 miljarder euro i slutet av 2009.

Winterkorn fortsatte att prata om hur gruppen skulle innebära stora fördelar och tillåta en ännu tätare integrering av de två tillverkarna vilket skulle leda till att stärka deras positition på marknaden. 

Försäljningen för både Porsche och Volkswagen har gått upp det här halvåret kontra samma tid förra året. 

"Volkswagen och Porsche kommer att sälja fler fordon år 2012 än det tidigare året. Den trenden står klart om man kollar på det första halvåret."

Diskutera: Volkswagens uppköp av Porsche kan kännas naturligt, men tror du det kan komma några nackdelar med köpet? 

Taggar: Nyheter, Hem, Porsche

Kommentarer

#1
Bilofil
2012-06-28 09:12

Det finns säkert både fördelar och nackdelar med ett sådant köp, men rent spontant känns det inte bra.

V-W kan lätt strypa Porsches individuella utveckling och styra/tvinga in Porsche i rollen som en ren lyxbilstillverkare som gör acceptabla sportbilar.

Det blir inte något kvar av det tävlings och sportbils varumärke man varit. Det är redan illavarslande nog med alla SUV- modeller och fyrdörrars lyxlimpor man gör, för att inte nämna ryktet om att den kommande mittmotormdellen 960 ska få fyra dörrar!? Kan V-W rent av redan ligga bakom det?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.