Bild
Nästa artikel
Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar

Nyheter

Turboladdad T6-motor. 508 hästkrafter. 575 Nm. Noll till hundra på 3.9 sekunder. Toppfart på över 300 km/h. Fyrhjulsdrift. Snälla, producera fler!

S60 Polestar byggdes åt den kund som visade störst intresse när Polestar gav sig på den populära C30, uppmärksammad jorden runt från Tv-serien TopGear till showvärden, och ägaren av löjligt många bilar, Jay Leno. Men vi hoppas och tror att det blir mer än en "one-off" och att S60 Polestar kan komma att producera ett antal. 

Ni har redan sett siffrorna och det är imponerande sådana. Fastän Polestar har satt sina händer i motorn och turboladdat den så är det Volvos vanliga T6, men självklart med så mycket mer kraft. 575 Nm vridkraft, 508 hästkrafter och en låg vikt på 1 640 kilo tillsammans med fyrhjulsdrift möjliggör acceleration från stillastående upp till hundra på 3,9 sekunder och en toppfart på över 300 km/h. 

Vi ber att denna bil går in i produktion! Det vore väl en bonus om många köpare befinner sig i Sverige, men ärligt talat struntar vi om dom så är oljemagnater i Dubai eller entusiater i Västerås - så länge fler tillverkas!

Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar

Kommentarer

#1
Anton H
2012-06-18 23:16

Instämmer, struntar i vem som köper så länge den tillverkas! Får sälja huset och köpa en... halv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.