Bild
Nästa artikel

Volvo S60 Polestar

Nyheter

Turboladdad T6-motor. 508 hästkrafter. 575 Nm. Noll till hundra på 3.9 sekunder. Toppfart på över 300 km/h. Fyrhjulsdrift. Snälla, producera fler!

S60 Polestar byggdes åt den kund som visade störst intresse när Polestar gav sig på den populära C30, uppmärksammad jorden runt från Tv-serien TopGear till showvärden, och ägaren av löjligt många bilar, Jay Leno. Men vi hoppas och tror att det blir mer än en "one-off" och att S60 Polestar kan komma att producera ett antal. 

Ni har redan sett siffrorna och det är imponerande sådana. Fastän Polestar har satt sina händer i motorn och turboladdat den så är det Volvos vanliga T6, men självklart med så mycket mer kraft. 575 Nm vridkraft, 508 hästkrafter och en låg vikt på 1 640 kilo tillsammans med fyrhjulsdrift möjliggör acceleration från stillastående upp till hundra på 3,9 sekunder och en toppfart på över 300 km/h. 

Vi ber att denna bil går in i produktion! Det vore väl en bonus om många köpare befinner sig i Sverige, men ärligt talat struntar vi om dom så är oljemagnater i Dubai eller entusiater i Västerås - så länge fler tillverkas!

Kommentarer

#1
Anton H
2012-06-18 23:16

Instämmer, struntar i vem som köper så länge den tillverkas! Får sälja huset och köpa en... halv.