Bild
Nästa artikel

VW Golf tappar taket - igen

GENÈVE 2011

VW cabbar ner och släpper in våren i kupén med en ny upplaga av Golf Cabriolet. Suffletten öppnas på 9,5 sekunder.

Volkswagen har inte erbjudit en cabrioletvariant av Golf på ungefär ett decennium. Senaste öppna Golfen var tredje generationen som introducerades 1994 och ansiktslyftes 1999.

Nu är det dags igen. På bilsalongen i Genève i början av mars ska en ny fyrsitsig cabriolet baserade på senaste, sjätte generationen av Golf presenteras.

Förutom att taket har kapats är formgivningen hämtad från tredörrarsbilen. Baklyktorna med lysdioder känns dock igen från Golf GTI och vindrutan som vinklats något brantare. På längden mäter modellen 4,23 meter.

Nya Volkswagen Golf Cabriolet har en elektriskt manövrerad tygsufflett, det är bara att rycka på en knapp så sköter elektroniken resten. Taket kan öppnas i hastigheter i upp till 30 km/hoch manövern tar 9,5 sekunder. Vare sig taket är uppe eller nere rymmer bagageutrymmet 250 liter.

När det gäller säkerhet är antisladdsystem, störtbåge som skjuts upp automatiskt, krockkuddar fram, sidoskyddsgardiner och krockkudde för förarens knän standardutrustning.

På motorprogrammet finns i Sverige två bensinmotorer på 122 respektive 160 hästkrafter som båda kan kombineras med sjustegad DSG-dubbelkopplingslåda.

Nya Volkswagen Golf Cabriolet får svensk premiär i höst. Priserna är ännu inte fastställda.

Kommentarer

#1
Potemkin
2011-02-25 21:55

VW är som vanligt marknadsledande i sitt lanseringstänk och låter nya cabben debutera i Sverige under hösten efter de två kallaste vintrarna i mannaminne (ja ja, isvintern '87...). Smart!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.