Bild
Nästa artikel

Christopher Kent - En Club Sport är ett måste för banan

Duellen - Automobil 8.05

Jag var sugen på att köra på bana och då måste man ha en ClubSport.

Porsche 968 Club Sport -93
»
    Min 968 ClubSport har gått snart 16 000 mil och jag köpte den för ett och ett halvt år sedan. Innan hade jag en vanlig 968 Coupé, men jag ville åt diffbromsen. Jag var sugen på att köra på bana och då måste man ha en ClubSport. Det var en kompis som ägde ClubSporten och den var utrustad med sportpaket (M030-paket för de insatta). M030-paketet innebär även att bilen har hjälpfjädrar bak, förutom torsionsfjädringen sitter det även coiloverfjädrar på dämparbenen och den blir betydligt styvare bak än vanliga 968.

Konstigt nog

är inte speciellt många CS utrustade med M030-paketet. Det är ju perfekt för en banbil som den här.
Jag kör mycket på bana och på slalomträffar med Porscheklubben, det är en bra klubb och de har sammanlagt över 200 aktiviteter per år. Under de 1 500 mil som jag ägt bilen har jag kört slut på tre uppsättningar däck. I våras när jag tog ut bilen satte jag på nya Pirelli PZero Corsa R-däck. 300 mil senare är de helt slut, så du kan förstå att bilen går rätt hårt på bankörningarna.
Det mesta är original på bilen, förutom andra däck och fälgar och den lilla framspoilern från TechArt. Däcken är bredare, speciellt fram vilket har botat en del av den inbyggda understyrningen i bilen. Jag har även fixat cambervinklarna lite, och nu är det 2,6 grader fram och 1 grad bak. Även bromsarna är modifierade. Fram sitter skivor från 964 Turbo, och eftersom de är lite större fick jag sätta på en 11 mm tjock distans för att bromsoket skulle komma ut tillräckligt långt.


Innan jag

hade kört Porsche själv tyckte jag att de verkade lite överskattade. Men det räckte med en provkörning, sedan var jag fast. De går inte att jämföra med GTI-bilar.
Jag är jättenöjd med min 968. Jag är inte heller sugen på att byta till en 911. Vill man ha en 911 som är lika bra på bana måste man gå upp till 993 RS, och då börjar priserna på en halv miljon. *

Intervju hämtad ur Duellen i Automobil 8.05

Taggar: Slask
Christopher Kent - En Club Sport är ett måste för banan

Kommentarer

#1
Raji
2013-11-19 01:41

We need a lot more inigshts like this!

#2
Ganda
2013-11-20 10:58

There's a terrific amount of kngwdeloe in this article!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.