Bild
Nästa artikel

Panamera på pulsen

Provkörning

Sportvagnslimousinen Panamera från tyska Porsche lovar både prestanda och komfort. Vi provkör i Alperna och hittar styrkor och svagheter.

För två månader sedan begick Porsche Panamera officiell premiär på bilsalongen i Shanghai och nu har Automobil provkört på sydtyska alpvägar. Lyxbilen som också försöker vara sportbil har plats för fyra och deras bagage, samtidigt som turbomodellen toppar över 300 km/h.

Med 500 hk är Panamera turbo en raket, men också stabil i hög fart och kompetent på krokiga vägar. Men den är inte utan brister. Porsches styrka är sportbilsutveckling och komfortförsök med luftfjädring och varierande styrutväxling upplevs inte riktigt lika övertygande som konkurrenternas system.

Designen må man ha delade åsikter om, men inredningens strikt fyrsitsiga layout fungerar väl och är snygg att titta på.

En fullödig provkörning med allt man behöver veta om Panamera kommer i Automobil 7.09, som är ute i tidningshyllorna den 14 juli.
Taggar: Test/Prov
Panamera på pulsen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.