SSC Tuatara ny toppfartskung

SSC Tuatara ny toppfartskung

Publicerad 2011-07-19 10:32
Video

Bilbyggaren Jerod Shelby gillar fart. SSC Ultimate Aero tog toppfartskronan från Bugatti. Nu presenteras nästa vapen: SSC Tuatara.

Bugatti lär ha satt kaffet i vrångstrupen när amerikanska SSC Ultimate Aero slog deras officiella toppfartsrekord för produktionsbilar: 411 km/h, mot Bugattis 407. Inte förrän Veyron Super Sports bottnade ur på 431 km/h var den franska ordningen återställd.

Men nu är det kanske dags att gå hem och trimma igen, för SSC:s senaste, Tuatara, närmar sig produktionsstart. Bilen har faktiskt visats i sin helhet tidigare och vi har skrivit om den Jason Castroitadesignade superbilen tidigare. Någon namn har den däremot inte haft.

Nu har den alltså det och namnet Tuatara har hämtats från en Nya Zeeländsk reptil. För den som är intresserad är Tuataran ett levande fossil, på långt håll besläktad med ormar och ödlor. Den växer extremt långsamt men blir också gammal, ofta över 100 år gammal.

Frågan är bara varför SSC väljer att döpa sin senaste värsting efter en långsamväxande överlevare från före dinosauriernas tid.

Artikeln har
1
kommentar

tragiskt att det ska ge5 se5 le5ngt, blev sje4lv mobbad som liten se5 vet lite hur de ke4nns och det e4r inte kul!

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis