Bild
Nästa artikel
BMW 6-serie blir mer Mmm ...

BMW 6-serie blir mer Mmm ...

PREMIÄR

BMW presenterar nu M-paketet till 6-serien. Nej, inte M6 alltså. Men däremot tillkommer en dieselmotor.

BMW 6-serie finns ännu så länge bara som cabriolet i Sverige. Till hösten kommer den som coupé, men redan nu är M-paketet officiellt. Måste du göra om din beställning?

Njae, det är ingen jätterevolution vi ser på bilderna. Som brukligt är det lite hungrigare luftintag fram och annorlunda avslut på bakre stötfångaren, 19-tumsfälgar, M-sportratt och sportstolar i skinn och Alcantra. M-paketet, som även går att beställa till cabrioleten, inkluderar även speciella led-dimljus. Coupémodellen får svarta lister runt sidorutorna, typ Shadowline högglans.

Två andra intressanta nyheter är att 6-serien kommer som diesel igen. Den här gången innebär beteckningen 640d att det sitter en rak sexcylindrig motor med TwinPower Turbo-teknik under huven. Effekten är 313 hk, vridmomentet rejäla 630 Nm.

Det räcker för att kasta iväg coupéversionen till 100 km/h på 5,5 sekunder, trots en snittförbrukning på resonabla 5,4 l/100 km.

Som avslutning kan du få 6-serien med fyrhjulsdrift. Då gäller dock bensin-V8 i form av 650i, fast då med tillägget xDrive.

Taggar: Nyheter, Hem, BMW, BMW 6-serie
BMW 6-serie blir mer Mmm ...
BMW 6-serie blir mer Mmm ...
BMW 6-serie blir mer Mmm ...
BMW 6-serie blir mer Mmm ...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.