Bild
Nästa artikel
Chevrolet Mi-ray: roadsterhybrid

Chevrolet Mi-ray: roadsterhybrid

KONCEPT

Chevrolet ger en försmak av framtiden med konceptbilen Mi-ray. Två elmotorer och en bensinmaskin står för kraften.

Konceptbilen Chevrolet Mi-ray lär få besökarna på bilsalongen i Seoul att höja på ögonbrynen när mässan öppnar på fredagen. Syftet med bilen är att utforska Chevrolets framtida möjligheter och ge märkets bild av framtidens sportbil.

Inspirationen är hämtad från modeller som Monza 22 från 1963, Corvair Super Spyder från 1962 och – inte minst – stridsflygplan. Det senare märks bland annat på ratten och startknappen som placerats mellan stolarna på klassiskt Saabmanér.

Chevrolet Mi-ray mäter strax under fyra meter mellan stötfångarna och är uppbyggd av lättviktsmaterial. Karossen är tillverkad i kolfiberförstärkt plast och chassiet i aluminium.

Bilen har en aggressiv framtoning och det finns gott om linjer och detaljer att titta närmare på. Missa inte karosslinjen som sveper ovanför hjulhusen med gult sken inifrån, saxdörrarna eller förvaringsluckorna i bakskärmarna.


Under skalet finns två elmotorer på 20 hästkrafter vardera som monterats framtill samt en fyrcylindrig bensinare på 1,5 liter som placerats bakom sittbrunnen. Med ett knapptryck kan föraren välja om bilen ska drivas med fram- eller bakhjulen. Chevrolet avslöjar dock inga prestandauppgifter.

Taggar: Nyheter, Hem, Chevrolet
Chevrolet Mi-ray: roadsterhybrid
Chevrolet Mi-ray: roadsterhybrid
Chevrolet Mi-ray: roadsterhybrid

Kommentarer

#1
Dewi
2012-10-07 01:39

Det de4r med ove4ntade besf6k kan jag verkligen he5lla med om! Avskyr det! Jag har ett liv med rutenir o jag gillar inte att allt ste4lls pe5 e4nda av att folk inte kan ringa innan. Jag e4r e4ven en me4nniska som gillar att "sunka" till mig med myskle4der ( o ibland ge5r jag tom se5 le5ngt att jag ge5r bhlf6s!! =) ) o de5 e4r det inte kul att fe5 besf6k av andra e4n de som ste5r en Vc4LDIGT ne4ra =) Plus att jag alltid vill visa upp mitt hem fre5n dess be4sta sida o den mf6jligheten fe5r man ju inte alltid ne4r folk kommer pe5 ove4ntat besf6k

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.