Bild
Nästa artikel
Eric Claptons specialbyggda Ferrari

Eric Claptons specialbyggda Ferrari

Nyheter

Ferrari har byggt en unik bil till Eric Clapton. Bilen uppges ha kostat den brittiske gitarrlegendaren över 30 miljoner kronor.

Eric Clapton brukar anses som en av de stora gitarristerna. Han har spelat i tongivande grupper som The Yardbirds och Cream och släppt uppemot 20 soloalbum. Den brittiske bluesmannen är också en bilentusiast av rang, med särskild fäbless för Ferrari.  

Clapton har nu låtit bygga en unik Ferrari, komplett med sina egna initialer i modellnamnet: SP12 EC. Bilen är baserad på 458 Italia men hämtar också inspiration från Claptons favoritmodell, 1970-talsklassikern 512BB, en bil han själv ägt tre exemplar av genom åren.

Enligt obekräftade uppgifter överstiger priset för det specialbyggda ekipaget 30 miljoner kronor. Men Clapton tycks nöjd. Att följa projektet har varit ”en av de mest tillfredsställande sakerna jag någonsin gjort”, säger han till Ferraris officiella tidning.
 
Diskutera: Vad tycker du om Eric Claptons nya bil?

Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari

Kommentarer

#1
kalle englund
2012-05-30 00:01

galet snygg

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.