Bild
Nästa artikel
Ferrari 599XX Evolution

Ferrari 599XX Evolution

Nyheter

Känns Ferrari 599XX för slö? Nu lanserar Ferrari en uppgraderad version med mer effekt och lägre vikt.

För de som är obekanta med 599XX är det en specialversion enbart framtagen för bankörning. Den är inte byggd för någon tävlingsserie och går inte att registrera för gatan. Det är helt enkelt en väldigt rolig bil för Ferraris mest exklusiva kunder.

Nu har Ferrari höjt ribban ytterligare ett snäpp med 599XX Evolution och ökat effekten till 750 hästkrafter. Man också sänkt vikten med 35 kg. Det som gör 599XX Evolution så mycket bättre än föregångaren är dock stora förbättringar i aerodynamiken.
Ferrari har inte bara höjt den totala nivån på marktrycket utan också introducerat ett avancerat system med variabla vingar som styrs av ett flertal parametrar, bland annat vinkeln på ratten, g-krafter och hastighet. Kanske kan man se det som en uppvisning i vad som är möjligt när man inte behöver rätta sig efter ett tävlingsreglemente.
Blev du sugen på att köpa en när du läste den här texten är det troligtvis redan för sent. De få utvalda kunder som har möjligheten att köpa 599XX Evolution har med all säkerhet fått nyheten långt innan den släpptes till presssen.
Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.