Bild
Nästa artikel
Ferrari – bäst för miljön

Ferrari – bäst för miljön

CO2

Tänker du på miljön är det en Ferrari du ska köra. Italienaren är bäst bland superlyxbilar på att sänka sina koldioxidutsläpp.

Jakten på koldioxidutsläpp är stenhård. Den biltillverkare som inte lyckas sänka sitt snittutsläpp till 130 g/km kommer att kunna få böta miljonbelopp från 2015.

För Ferraris del ser det dock lovande ut. Italienaren lyckades sänka sitt snittutsläpp med 46 gram, till 326 g/km, för 2010. Detta är en sänkning med 12 procent.

Den ökade försäljningen av California är en del av förklaringen. Under 2010 stod denna modell för 46 procent av försäljningen, jämfört med 33 procent 2009.

Man ska också veta att den California-version som det räknades på 2010 släppte ut 310 g/km. När Automobil provkörde California i nummer 2.11 hade Ferrari adderat de bränslebesparande systemen HELE (High Emotions Low Emissions) och stop&start – så nu snittar California endast 270 g/km.

Konkurrenterna då? Jo Aston Martin sänkte bara sitt snitt med 0,6 procent, Bentley med 1,9 procent och Lamborghini med 1,5 procent. Lotus nådde en sänkning på 3,2 procent. Samtliga exempel således långt från Ferrari. 

Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.