Bild
Nästa artikel
Ferrari Enzo övergiven i Dubai

Ferrari Enzo övergiven i Dubai

Nyheter

Det var en britt som lämnat bilen efter att ha tvingats fly landet på grund av skulder, vilket i Dubai är ett brott.

Det är polisen i Dubai som auktionerar bort bilen, värd ungefär 1.6 miljoner dollar. Tydligen flyr många skuldsatta landet för att undvika fängelsetid och kvar lämnar dom ägodelar så som bilar. Dubais transportdirektör, Major General Mohammed Saif Al Zaffin, berättar att just den här Enzon var efterlyst av Interpol och har stått i polisens inhägnader de senaste 20 månaderna efter att fått för många parkeringsböter.  

Alla fordon som lämnats i mer än sex månader tillfaller Dubais regering som därmed har rätt att auktionera bort bilen. Totalt kommer 129 bilar, varav 23 lyxigare varianter, auktioneras bort i samband med att Enzon ska få en ny ägare. 

Det kanske är en lågmilare, men frågan är hur bra en bil mår efter 20 månader i öknen. Oavsett är vi chockade över att den inte verkar ha rört sig en meter under en så lång tid, var det ingen som kom på tanken att sno nycklarna och dra på en kvällsrepa?

Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.