Bild
Nästa artikel
Ferrari Mexico nytolkas

Ferrari Mexico nytolkas

nyheter

Bara tre stycken Ferrari 340 Mexico Berlinetta byggdes 1952 och en av dem kom trea i det årets Carrera Panamericana. Nu bygger Gullwing America en nytolkning.

Än så länge är den bara en datorrenderad fantasi, Gullwing Americas makalösa F/340 Competizione, men företaget lovar att tillverka den. Dock bara i ett enda exemplar.

Originalet, med kaross från Vignale, tillverkades med enda syfte att slå Mercedes-Benz på fingrarna i det tuffa Carrera Panamericana 1952. Men Mercedes-Benz drog det längsta strået och en bronspeng var allt som Scuderian kom hem till Italien med.

Nu ska alltså Gullwing America, som annars gjort sig kända för sina varianter på Mercedes-Benz 300 SL-temat, hylla den nära 60 år gamla Ferrarin med en nytolkad version. Med en Ferrari 456 som bas har kaross och inredning nyskräddats. I utrustningen ingår kolfibersäten, störtbåge, väskset och kronometer.

Något pris anges inte av Gullwing America.

Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari

Kommentarer

#1
Mogren
2011-09-26 12:26

Njaee. Om den ser ut så där som datagenererad fantasi, hur blir den då verkligheten?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.