Bild
Nästa artikel
Ferrari Superamerica 45 – blå för få

Ferrari Superamerica 45 – blå för få

PREMIÄR

Äger man fastigheter i New York kan man vara rik. Det är Peter Kalikow som firar 45 år som Ferrari-kund med en specialare.

I morgon, 20 maj, öppnar den exklusiva bilutställningen Concorso d’Eleganza Villa d'Este vid Como-sjön i Italien. Här visas årligen ädla gamla bilar och ett par nya exotiska saker. I år kommer besökarna att kunna stifta bekantskap med Ferrari Superamerica 45, en modell som bara ska byggas i ett exemplar.

Beställaren är Peter Kalikow, en fastighetskung i New York, som med den här bilen firar 45 år som Ferrari-kund.

Till grund ligger en 599 GTB, som fått ett fällbart kolfibertak, nytt bakparti, detaljer som backspeglar och vindruteram i aluminium och en kromad grill. Bilen är lackad i Blu Antill, en färg som återkommer på fälgarna. Bilen har även nya slitsar på framskärmarna och motorhuven ser ut att komma från 599 GTO.

Taklösningen, där kolfiberpartiet svänger 180 grader och landar bakom kupén, är hämtad från Ferrari 575 Superamerica som tillverkats i några flera exemplar.

Ferrari planerar även en 599 GTO Spider, tillgänglig för fler kunder. Den modellen ska premiärvisas på Pebble Beach Concours d'Elegance i augusti. 

Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.