Bild
Nästa artikel

Fyra nya S-modeller från Audi

PREMIÄR

Audi slår näven i bordet och presenterar fyra nya S-modeller på ett bräde. Här är S6, S6 Avant, S7 Sportback och S8.

Den som gillar Audi-modeller med S i beteckningen får sitt lystmäte på årets Frankfurtsalong. En kvartett nya S-modeller står uppställda och här kan du se vad som väntar.

Mest intressant är givetvis motorerna. Audi satsar på politiskt korrekt down-sizing, den tidigare V10-motorn får ge plats för 4,0-liters V8 med twinturbo. I S6, S6 Avant och S7 Sportback är effekten 420 hk och vridmomentet 550 Nm från låga 1 400 r/min.

S6 når 100 km/h på 4,8 sekunder medan S6 Avant behöver ytterligare en tiondel på sig – precis som S7 Sportback. Toppfarterna är elektroniskt begränsade till 250 km/h.

Nästa glada nyhet i sammanhanget är att nya motorn ger lägre förbrukning. För S6/S6 Avant blir innebär motorbytet att snittförbrukningen sänks med hela 25 procent.

Regalskeppet S8 får samma turbomatade V8. Men här har trycket skruvats upp ytterligare. Effektuttaget är 520 hk och vridmomentet monstruösa 650 Nm från 1 700 r/min. Även om S8 är den största bilen gör effekthöjningen den till den snabbaste. 0-100 km/h är klart på 4,2 sekunder.

S-modellerna kännetecknas som vanligt av inte mindre än fyra avgasrör, grafitgrå grill och ett diskret spoilerpaket. Inredningen har sportstolar och på mer än ett ställe i kupén hittar du S-emblem. På framskärmarna sitter emblem med texten V8T.   

Missa inte bildspelet ovan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.