Bild
Nästa artikel
Hy-Kers - Som Kers, fast miljövänligt

Hy-Kers - Som Kers, fast miljövänligt

Nyheter

Som förväntat tar Ferrari upp mycket plats på mässan nere i Beijing, till stor del på grund av nya F12 Berlinetta, men systemet Hy-Kers fick också ett hörn.

Självklart fick den 730 hästkrafter starka superbilen F12 mycket uppmärksamhet, men man visade också upp det nya kraftpaktetet som ska komma att driva nästa Enzo, som ryktas heta F70.

Paketet består av en V12:a med dubbelkopplingstransmission (puh!) och två elektriska motorer. Den första är placerad mellan motorn och transmissionen och är kopplad till en av de två kopplingarna vilket gör att den leverarar kraft direkt samtdiigt som den återfår el under bromsning och åter laddas upp. Den andra elmotorn är placerad framför V12:an och driver bilens assisterande system.

Systemet demonstrerades redan 2010 under Geneva i konceptet 599 GTB, det här är en utvecklad variant som ska vara lättare och mindre. Fördelarna ska vara minskade CO2 utsläpp med upp till 40%

Gröna Ferraris är dock inget nytt, Californians säten kan du få i vilken grön du vill - så länge den är mörk.

Taggar: Nyheter, Hem, Ferrari
Hy-Kers - Som Kers, fast miljövänligt
Hy-Kers - Som Kers, fast miljövänligt

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.