Italienska skönheter i hemliga ladan

Italienska skönheter i hemliga ladan

Publicerad 2011-07-28 09:27
fynd

Man kan knappt föreställa sig hur det ska ha känts att höra den här porten knarra upp. Termen ladugårdsfynd får ny innebörd.

I en lada i Texas stod sedan mer än 20 år tillbaka en trio bortglömda och extremt attraktiva italienska sportvagnar. Samtliga var riktiga lågmilare och i princip som nya. Nu ska de säljas på auktion i Kalifornien 18-20 augusti.

Bilarna är en Ferrari 365 GTB/4 av 1972 års modell, alltså en så kallad Daytona som alltid är superhet i Ferrarikretsar. Bilen har rullat 9 752 miles (ca 1 500 mil) och inredningen ser fortfarande helt oanvänd ut.

Så är det en Ferrari Dino 246 GTS 1974 med 2 910 miles (ca 465 mil), enligt auktionsföretaget Mecum (www.mecum.com) den bästa som existerar över huvud taget. Bil nummer tre är knappt körd: Maserati Bora 1977 som avverkat blott 978 miles (156 mil)!

Riktigt hur trion hamnade i ladan är höljt i dunkel, men ägaren ska ha varit nära bekant med Ferraris USA-importör under många år, Luigi Chinetti.

www.mecum.com finns floder av fler läckra auktionsbilar att drömma om.

Artikeln har
0
kommentarer

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis

Klassiker från Klassiker